Projektom „Zdravlje iz našeg vrta“ Dječji vrtić Jakšić osvojio financiranje na natječaju „Radost života“ Uniqa osiguranja


Četvrtak, 03 Svi 2018

Dječji vrtić Jakšić  već više od godinu dana radi na raznim ekološkim projektima. S obzirom na okolinu u kojoj se vrtić nalazi i na prostorne mogućnosti, krenuli su sa sadnjom vrta i voćnjaka, te izradom plastenika i sustava za navodnjavanje.

U vrtu uzgajaju razno povrće ( mrkvu, salatu, blitvu, špinat, tikvice, rajčice, papriku… ), a u voćnjak su posadili višnje, trešnje, maline, kupine, aroniju...

Ono što Dječji vrtić Jakšić ovim projektom želi postići je da djeca kroz igru i razne radionice zavole i prihvate zdravu prehranu kao novi način života. Edukacijama i radionicama će postići da i roditelji aktivno sudjeluju u životu vrtića i djeci približe zdrave namirnice na način koji ona mogu razumjeti. Djeca će steći radne navike i naučiti biti ekološki odgovorni. Sve što su uzgojili će i konzumirati, te će prihvatiti voće i povrće i steći zdrave navike prehrane.

Od ukupno 783 projekata, prijavljenih na „Radost života“ 2018. godine, odabrano je 19 projekata koje će financijski podržati. Na natječaj su se mogli prijaviti vrtići, osnovne i srednje škole te neprofitne udruge i ustanove.

Dječji vrtić Jakšić je jedan od ukupno tri izabrana na području cijele Hrvatske.