Službene internet stranice Općine Jakšić

Ponedjeljak, 14 Rujan 2015 02:00

14. Smotra folklora „Pjesmom u jesen“ u Jakšiću

U organizaciji HKUD ”Slavonija” iz Jakšića  održana je tradicionalna dvodnevna smotra folklore “Pjesmom u jesen”. Ovogodišnja  14.  Smotra okupilo je u Jakšiću brojna folklorna društva.  Pokrovitelji smotre bili su Požeško-slavonska županija  i Općina Jakšić. Generalni sponzor manifestacije  tvrtka Poljana d.o.o., Požega

U sklopu smotre svečano je otvoren  Stacionar Gradske knjižnice i čitaonice Požega. Tako su mještani Općine Jakšić i  ljubitelji pisane riječi dobili svoj dugo očekivani  prostor.

Prvog dana smotre, nastupile su dječje folklorne skupine iz Jakšića, Feričanaca, Beljevine, Velike Kopanice, Pleternice, Kaptola, Grabarja, Bjeliševca, i Batrine. Nedjelja je bila dan za svečani mimohoda središtem Jakšića s povorkom konjanika i konjskih zaprega,  te folklornih skupina. Na  svečanoj pozornici   u dvorištu osnovne škole, uz domaćine HKUD “Slavonija” i Maticu slovačku “Kukučin-Kuntarić” iz Jakšića nastupili su: RKUD “Darda” iz Darde, KUD “Zagorci” iz Beljevine, UKPD “Ukrajina” iz Slavonskog Broda, KUD “Zavičaj” iz Sračineca, KUD “Klas” iz Podsuseda, KUD “Luka Lukić” iz Brodske Varoši, Zavičajno društvo “Rama” Pleternica i KUD “Salinovec” Salinovec,  KUD „Ivo Čakalić“ iz Kaptola
Prigodnim riječima goste i nazočne pozdravio je načelnik općine Ivica Kovačević, a smotru je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Program smotre obogatili su članovi konjogojstvenih udruga “Vallis Aurea” iz Požege i Pleternice sa zapregama i jahačima.

U sklopu Smotre održano je književno večer i izložba slika Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije "Matko Peić", te izložba slika Marjana Gašparića.

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija