Službene internet stranice Općine Jakšić

Utorak, 17 Travanj 2018 14:11

OPĆINI JAKŠIĆ odobrena sredstva za izradu Strateškog plana Razvoja poljoprivrede

Općini Jakšić odobren je još jedan projekt od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu  i ruralnom razvoju, a za izradu Strateškog plana razvoja poljoprivrede u iznosu od 100.000,00 kuna.

Zašto je potrebno izraditi Strateški plan razvoja poljoprivrede?

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju za poljoprivredu i ruralni razvoj dostupna su sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za razdoblje 2014. – 2020. Za novo programsko razdoblje Ministarstvo poljoprivrede izradilo je Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014–2020. koji obuhvaća niz mjera i podmjera, a koje će omogućiti razvoj svih sektora poljoprivrede, prerađivačko-prehrambene industrije, šumarstva i unaprijediti život u ruralnim područjima. 

Izrađeni  strateški dokument za razvoj lokalne samouprave predstavlja temeljni dokument za daljnja ulaganja te provedbu investicijskih projekata koji mogu biti financirani kroz Program ruralnog razvoja RH 2014-2020. te ostale programe financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020.

Cilj izrade Strateškog plana kao ključnog dokumenta je omogućiti kapitalna ulaganja u razvoj poljoprivrede Općine Jakšić.

Prepoznati razvojni projekti u okviru strateškog plana  moraju biti usklađeni sa strateškom dokumentacijom na višim razinama, a posebno s ciljevima i prioritetima navedenim u Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija