Službene internet stranice Općine Jakšić

Ponedjeljak, 23 Rujan 2019 08:03

Početna konferencija projekt “Reciklažno dvorište u općini Jakšić”

Dana 19. rujna 2019. godine održana je u Općinskoj vijećnici Općine Jakšić početna konferencija predstavljanja projekta “Reciklažno dvorište u općini Jakšić”.

Općina Jakšić nositelj je projekta “Reciklažno dvorište u općini Jakšić” vrijednog 2.642.509,25 kuna kojeg s 85 posto sufinancira Europska unija iz Europskog kohezijskog fonda Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.
Uspostavom reciklažnog dvorišta na području Općine Jakšić stvara se temelj unapređivanju sustava gospodarenja posebnim kategorijama otpada s naglaskom na otpadnu ambalažu, koja će se prikupljati u reciklažnom dvorištu te isporučivati ovlaštenom uporabitelju Komunalac Požega d.o.o.

Cilj projekta je unaprjeđenjem sustava gospodarenja komunalnim otpadom povećati postotak odvajanja papira, plastike, stakla, metala, biorazgradivog i drugog problematičnog otpada u ukupnoj količini komunalnog otpada čime će se smanjiti masa komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalište. Korištenjem reciklažnog dvorišta i ispravnim informiranjem javnosti slažu se dijelovi uspostave cjelovitog sustava gospodarenjem otpadom u kojem taj otpad u konačnici postaje vrijedna sirovina.

DSC 9057 768x512

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija