Službene internet stranice Općine Jakšić

Četvrtak, 14 Svibanj 2020 09:30

Više od pet milijuna kuna ulaže se u energetsku obnovu matične zgrade Osnovne škole „Mladost“ Jakšić: „Završetak radova se očekuje do kraja kolovoza ove godine“

Više od pet milijuna kuna ulaže se u energetsku obnovu matične zgrade Osnovne škole „Mladost“ Jakšić: „Završetak radova se očekuje do kraja kolovoza ove godine“
Nakon što su energetski obnovljene sve područne škole, u Treštanovcima, Tekiću, Rajsavcu, Cerovcu i Traparima, na red je došla i zgrada matične Osnovne škole „Mladost“ Jakšić. Uz zgradu škole energetski se obnavlja i školsko-sportske dvorane i kotlovnice.

Radovi su u tijeku, a kompletan projekt obuhvaća izmjenu stolarije, postavljanje vanjske ovojnice zgrade, toplinsku izolaciju kata prema negrijanom potkrovlju, zamjenu električnih instalacija i postavljanje led rasvjete te rekonstrukciju kotlovnice, izmjenu instalacija za grijanje, izradu ventilacije i klimatizacije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od pet milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj gotovo tri milijuna kuna Ostatak iznosa financiranja na sebe je preuzela Požeško-slavonska županija, kao osnivač škole.


Ravnatelj Osnovne škole „Mladost“ Jakšić, prof. Boško Obradović podsjeća kako se s energetskim obnovama na području njegove matične ustanove krenulo u Područnoj školi Treštanovici, gdje je tada tamo bio jedan učenik, a danas ih je devet. Uvjeren je se obnovom zgrade postiglo to da učenici koji su iz tog mjesta ne odlaze u druge škole i da su time spasili tu školu od zatvaranja. Svih pet škola smo obnovili i sad je u tijeku obnova naše matične škole.

Sve naše zgrade, po završetku ovih radova bit će energetski obnovljene, imat ćemo uvjete za rad koje nema niti jedna osnovna škola u našoj županiji – naglašava ravnatelj škole Boško Obradović.

Zgrada Osnovne škole u Jakšiću je izgrađena 1966. godine. Kako naglašava Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić pokazalo se nužnim da se zgrada matične škole dovede u puno bolje stanje no što je sada. Naglasio je i kako općina prati školu u drugim aktivnostima i pomoći u financiranju poput produženog boravka, nabavke udžbenika i radnih bilježnica te potrebite informatičke opreme. Načelnik Kovačević obećava da će se na tom tragu nastaviti i dalje s pomoći i svemu drugom što bude trebalo.  

Završetak radova se očekuje do kraja kolovoza 2020.godine, a završetak cijelog projekta energetske obnove do kraja studenoga 2020. godine.

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija