Službene internet stranice Općine Jakšić

Četvrtak, 14 Svibanj 2020 09:32

Općina Jakšić stvara preduvjete za razvoj gospodarstva: “Ulažemo u infrastrukturu Gospodarske zone, a novi poduzetnici imat će izuzetno povoljne uvjete za pokretanje poslovanja”

Općina Jakšić svojim planom Proračuna 2020. godine je uvrstila sredstva za nastavak gradnje komunalne i druge infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jakšić. Po javnoj nabavi izabrana je tvrtka Niskogradnja Marijanović d.o.o. s kojom je Općina potpisala okvirni sporazum o gradnji. U ovoj godini nastavljeni su radovi na izgradnji sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, plinske mreže i javne rasvjete unutar Gospodarske zone Jakšić.

Bez obzira na sve financijske probleme izazvane koronavirusom Općina Jakšić iznašla je sredstva u svome proračunu te investira u ovoj fazi oko 1,1 milijun kuna – naglašava načelnik Kovačević dodajući kako će se završetkom planiranih radova podići kvaliteta opremljenosti Gospodarske zone Jakšić za nadolazeće zainteresirane investitore.

Prema Programu poticanja gospodarstva Općine Jakšić za razdoblje 2019.-2021. unutar mjere 5. predviđeno je poticanje investitora za kupovinu zemljišta po povlaštenoj cijeni od 2,00 kune po m², oslobađaju se novi poduzetnici komunalnog doprinosa kod gradnje novih objekata, oslobađaju se poduzetnici kroz određeno razdoblje komunalne naknade, sufinancira se priključenje poduzetnika na javnu vodoopskrbu i odvodnju – ističe Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić što je ujedno i poziv zainteresiranim ulagačima da se jave i iskoriste pogodnosti ulaganja u Industrijskoj zoni gdje će dobiti i još niz drugih potpora koje su mogućnosti, a da su od interesa za razvoj lokalne zajednice.

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija