Službene internet stranice Općine Jakšić

Petak, 15 Svibanj 2020 10:40

Otvoreno Reciklažno dvorište u Jakšiću koje započinje s radom u prvim danima mjeseca lipnja

Završnom konferencijom službeno je obilježen završetak svih radova na reciklažnom dvorištu u Jakšiću, koje će se predati na upravljanje registriranoj tvrtki za tu djelatnost požeškom Komunalcu, kako je to zakonom i uređeno.

Ovih dana se očekuje potvrda Ministarstva zaštite okoliša i energetike da je reciklažno dvorište u Jakšiću upisano u očevidnik koji je zahtjev prije nekoliko dana i upućen, nakon dobivanja uporabne dozvole.

Na svečanosti završne konferencije uz domaćina općinskog načelnika Jakšića Ivice Kovačevića i njegovog zamjenika Mile Barišića te zamjenika predsjednika Općinskog vijeća Marija Glavaša bili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, općinski načelnici Brestovca, Čaglina, Kaptola i Velike, Zdravko Mandić, Dalibor Bardač, Mile Pavičić i Vlado Boban, direktor Komunalca Požega d.o.o. Josip Vitez, mjesni jakšički župnik vlč. Tihomir Bilešić, predstavnici izvođača radova i dr.

Nakon Požege i Pleternice, sukladno preuzetim zakonskim obvezama, kao i želji za kontinuiranim podizanjem standarda življenja, Požeština je dobila treće reciklažno dvorište. Otvoreno u Jakšiću, u prostoru gospodarske zone, na ukupno 2 550 kvadrata, vrijedno 2,64 milijuna kuna, financirano sredstvima Europskog kohezijskog fonda, moderno opremljeno reciklažno dvorište s radom bi trebalo početi u mjesecu lipnju.

Nositelj projekta bila je Općina Jakšić, a ukupna vrijednost radova je 2.642.509,25 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima EU s 2.148.670,80 kuna, a preostali dio iz proračuna naše općine  493.838,45 kuna.

 

rec dvoriste 02


Općinski načelnik Ivica Kovačević ističe da je ovo samo jedan u nizu projekata koji su realizirani ili se realiziraju ove godine u našoj Općini, a to je dogradnja vatrogasnog doma i vatrogasnog tornja, izgradnja  sustava javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda naselja Tekić, izgradnja kolektorskog voda kanalizacije i tlačnog voda s crpnim stanicama naselja Jakšić- Aglomeracija Pleternica, izgradnja cestovne, komunalne i druge infrastrukture Gospodarske zone Jakšić, rekonstrukcija glavnog voda vodovoda u Jakšiću u Osječkoj ulici, izgradnja novog elektro voda u Osječkoj i Kolodvorskoj ulici, izgradnja LED rasvjete u naselju Jakšić II Faza, WI-FI u općini Jakšić, izgradnja prve električne punionice za automobile te obnova kolnika u ulici A. Stepinca i izgradnja nogostupa – zaključio je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

 

rec dvoriste 03

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija