Službene internet stranice Općine Jakšić

Srijeda, 05 Travanj 2023 11:50

Obavijest - Izbori za predstavnike nacionalnih manjina 2023.

Vlada Republike Hrvatske je dana 30. ožujka 2023. godine donijela Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i Odluku o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Odluke su stupile na snagu 03. travnja 2023. godine i objavljene su u ”Narodnim novinama”, broj 37/23.

Za dan održavanja izbora određena je nedjelja, 07. svibnja 2023.godine.

U skladu s navedenim odlukama izbori za članove vijeća nacionalnih manjina na razini Požeško-slavonske županije raspisani su za srpsku nacionalnu manjinu, u Gradu Kutjevo za srpsku nacionalnu manjinu, Gradu Lipiku za češku, srpsku i talijansku nacionalnu manjinu, Gradu Pakracu za češku, srpsku i talijansku nacionalnu manjinu, Gradu Požega za srpsku nacionalnu manjinu te u općinama Brestovac, Čaglin, Jakšić i Velika za srpsku nacionalnu manjinu. Izbori za predstavnika nacionalne manjine na razini Požeško-slavonske županije raspisani su za albansku, češku, mađarsku i talijansku nacionalnu manjinu. Obavještavaju se birači, pripadnici nacionalnih manjina za koje se provode izbori iz navedenih Odluka, da zaključno sa 26. travnja 2023. (srijeda) mogu izvršiti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača.
Pozivaju se birači, pripadnici nacionalnih manjina, a posebno oni koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se zaključno sa 26. travnja 2023. (srijeda) izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti. Birači se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Uvid u registar birača, dopuna i promjena podataka može se izvršiti, te se predaja zahtjeva i izjašnjavanja o nacionalnoj pripadnosti zaključno sa 26. travnja 2023.g. mogu obaviti u

1. Požegi, u Matičnom uredu Požega, Županijska 11, Požega, tel. 034/290-158,
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., svakim radnim danom u vremenu od 07:00h – 15:00h

2. Pakracu, Trg bana J. Jelačića 18, (prizemlje, soba 5), tel. 034/440-430, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., svakim radnim danom u vremenu od 07:00h – 15:00h.

Posebno se skreće pozornost kako birači mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta.

Birači za koje se, prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrdi da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan održavanja izbora dobiti potvrdu za glasovanje u nadležnom matičnom uredu, prema mjestu prebivališta birača. Popis matičnih ureda koji će na dan izbora 07. svibnja 2023.g. izdavati potvrde za glasovanje bit će objavljen naknadno.

Korisni linkovi

Župa sv. Barbare Jakšić

Župa Sv. Barbare

Dječji vrtić Jakšić

Dječji vrtić Jakšić

Osnovna škola Mladost

Osnovna škola Mladost

Požeško-slavonska županija

Požeško-slavonska županija